familie

Gradering i karate: Karate – en familieidrett, Marit Indahl (t.v.) graderte seg sammen med sine døtre Ragni Marie og Martine (t.h.)

Tre av fire familiemedlemmer fikk gradering samme dag

Hvem sier at karate ikke kan være en familieidrett?

Forleden gjennomførte den aktive Narvik Karateklubb gradering for barn. Like over 17.maihelgen var det de voksne sin tur.

18 deltakere

Onsdag 21. mai var det gradering til nye belter for 18 deltakere i voksengruppen i klubben. Under graderingen måtte karate-studentene vise teknikk, utholdenhet og viljestyrke. For de høyst graderte varte eksamenen i hele tre og en halv time, og det var en fornøyd og sliten gjeng som mottok sine diplomer.

Fornøyd Ben

Trener Shihan Ben Offerbeek (5. Dan) er fornøyd med innsatsen til sine elever, og ser frem til å starte opp treningen igjen etter sommerferien.

Familiegradering

At karate er en idrett for flere i samme slekt, viser familien Indahl/Eriksen. Under graderingen onsdag gikk mamma Marit opp sammen med sine unge døtre Ragni Marie Eriksen og Martine Eriksen.

Første gang

– Tror det er første gangen vi har gradering samtidig, sier Marit, og forteller at døtrene Ragni Marie og Martine er henholdsvis 13 og 11 år.

Mor i huset har drevet med karate i flere år. I flere perioder.

– Jeg kom tilbake i 2008, etter pause, kan hun fortelle.

Helheten

Marit Indahl ser at interessen lokalt for karate er stigende. Det tror hun skyldes at karate tar vare på helheten.

– Karate er flere ting samtidig. Spenst, styrke, koordinasjon, teknikk, høflighet, reaksjon, hurtighet og litt kondisjon. Og det er selvforsvar. Det er greit å kunne litt selvforsvar, om man skulle være uheldig å komme opp i uønskede situasjoner, legger hun ikke skjul på.

Gubben borte

I familien Indahl/Eriksen driver tre av fire med karate. Gubben i huset, Per Helge Eriksen, var ikke til stede da den kvinnelige delen av familien gjennomførte graderingen.

– Han holder ikke på med karate, og var på reise under graderingen, avslutter Marit Indahl.

familie_2

I gruppe: Et fint syn.

familie_3

Viser seg frem: Fra graderingen onsdag kveld.

familie_4

Samlet: Utøvere fra graderingen samlet.