tanja_norgesmester_1

NORGESMESTER: Tanja Henriksen vant gull i klassen Kata Jenter Junior og kan kalle seg norgesmester.

Tanja Henriksen ble norgesmester i Kata

Mens Narvik Karateklubb viste seg fram.

Sist lørdag arrangerte Norges Kampsportforbund det 43. norgesmesterskapet i karate.

Arrangementet ble holdt i Trondheim Spektrum i regi av Trondheim Shotokan Karateklubb, og 63 karateklubber fra hele landet møtte opp med totalt 398 utøvere.

Tre fra Narvik

Narvik Karateklubb, med trener Shihan Ben Offerbeek i spissen, reiste til Trondheim med tre utøvere, Tanja Henriksen, Benedicte Solli Larsen og Emilie Nilsen.

– Etter planen skulle Ragni Mari Eriksen også være med for å kjempe om seier, men måtte dessverre avlyse pga. sykdom, sier Daniel Bjørkman i Narvik Karateklubb.

– Vi er sværte stolte over at alle utøverne tok medalje i årets NM, og viser igjen at klubben hevder seg blant de store klubbene i Norge.

Gull-Tanja

Tanja Henriksen er den med mest erfaring fra deltakelse i NM, og for deltok første gang som 13-åring. Henriksen har siden den gang hentet hjem medaljer hvert eneste år. Det eneste som har uteblitt er gullet.

– Helt til nå! I år vant Tanja gullet i klassen Kata Jenter Junior og kan stolt kalle seg norgesmester og Norges beste utøver i en klasse med tøff konkurranse og høyt nivå, sier Bjørkman.

– Det var flott! Jeg er målløs etter en etterlengtet seier, forteller gulljenta Henriksen som ønsket å takke Sempei Nina Jakobsen for hjelpen i forkant.

Idet det ble klart at Tanja kom seirende ut av finalerunden var det en glad og rørt trener Shihan Ben Offerbeek som kunne fortelle at dette er første gang Narvik Karateklubb tar 1.-plassen i en dameklasse i kata i NM

– Etter så mange år med trening er det fantastisk at hun klarte det. Det er virkelig fortjent, forteller han og legger til at hun i vår skal prøve seg på å gradere til svart beltegrad, eller 1. Dan, som det heter på karatespråket.

Nilsen med sølv

Emilie Nilsen deltok for første gang på NM i fjor, hvor hun fikk med seg to 3.plasser. I år konkurrerte hun både i kata og kumite/kamp, hvor hun klarte å kjempe seg til en fantastisk 2. plass i klassen Kumite Jenter Ungdom +49kg.

– Hun holdt hodet kaldt hele veien og viste enorm styrke og pågangsmot. I en kamp lå hun under med to poeng, men klarte å innhente ledelsen med to teknisk gode spark, skryter Offerbeek. Emilie selv synes det var en tøff opplevelse og en hard erfaring, men sier det var herlig å kjempe seg til 2. plass.

For Benedicte Solli Larsen var dette hennes første NM, hvor hun deltok i klassen Kumite Damer Senior, og hun klarte på imponerende vis å kjempe seg til 3.plass og bronse i en tøff klasse med høyt nivå og hard kontakt.

– Det var en sinnsykt bra opplevelse som gjorde at jeg bare fikk mer blod på tanna, forteller Solli Larsen.

Ben Offerbeek legger til at han synes det er imponerende at hun klarte å ta medalje allerede i hennes første deltakelse i NM.

– Det er bare å ta av seg hatten for det, avslutter han.

Alle tre utøverne ønsket å gi ros til trener Shihan Ben Offerbeek for arbeidet han gjør.