Klare for å kjempe. (fra venstre: Martine, Emilie, Shihan Ben, Benedicte og Ragni Marie).

Shihan Ben er stolt av sine utøvere. En kom sågar hjem fra NM med flere medaljer

Narvik Karateklubb kom hjem fra NM med medalje og sterk plassering.

Narvik Karateklubb deltok i helgen på det 45. NMT i WKF karate i Bergen. Klubben stilte opp med fire utøvere; Martine Ailin Indahl Eriksen (15), Emilie Nilsen (16), Ragni Marie Indahl Eriksen (17) og Benedicte Solli Larsen (26). Karateklubben kom hjem med en sølv, en bronse og god plassering.

NM er to dager fylt med fart og moro. Det deles opp slik at alle under 18 år kun konkurrerer i kata lørdag og kumite på søndag, mens seniorer (alle over 18 år) konkurrerer både i kata og kumite på lørdag.

Hvordan gikk det?

Hvordan gikk det så med de lokale?

Martine Indahl Eriksen møtte hard motstand allerede i først match. Da møtte hun den som vant klassen. Martine fikk rekvalifisering, men tapte. På søndag var det også tøff motstand, og hun gikk ut i første match Indahl Eriksen er likevel godt fornøyd med helgen og klar videre trening.

Ragni Marie Indahl Eriksen deltok kun i kata og møtte også tøff motstand. Hun røk ut første match og fikk heller ingen rekval. Til tross for dette tok hun alt med et smil og er klar for videre trening.

Nær pallen

Benedicte Solli Larsen tok seg til semifinalen i kata og var ett flagg unna finaleplass. Hun fikk samme resultat i bronsekampen der hun tapte med kun ett flagg. Det var spenning hele veien. Benedicte er veldig fornøyd at det ble luktet litt på sølvet og bronse. I kumite røk hun ut i første match, med ingen videre mulighet for rekvalifisering.

Medaljer

Emilie Nilsen var den som sørget for at klubben fikk medaljer med seg hjem. Lørdag briljerte hun i kata, men gikk dessverre ut i semifinalen. I bronsekampen vant hun med 5 mot 0 flagg. Søndagen tok hun kjappe tak allerede i første match og briljerte med å vinne 7–0. I finalematchen ble det tøff motstand mot Kerstin fra Rana Karateklubb, hvor sistnevnte tok tak og sikret gullet. Dermed ble det en 2. plass på Emilie i kumite.

Shihan Ben Offerbeek er fornøyd og stolt av sine utøvere. Han legger ikke skjul på at det var tøff motstand, men slikt må man regne med i NM.

Helgens resultater fra Narvik Karateklubb:

Martine Ailin Indahl Eriksen
7. plass Kata Kvinner Kadett 14–15 år

Emilie Nilsen
2. plass Kumite Kvinner Junior 16–17 år -59 kg
3. plass Kata Kvinner Junior 16–17 år

Benedicte Solli Larsen
5. plass Kata Kvinner Senior +18 år