Ben Offerbeek fra Narvik Karateklubb er årets Sprellemann. Foto: Jan Erik Teigen

Rørt kraftkar ble Sprellemann

Overrasket. Glad. Rørt. Dette er virkelig motivasjon til å fortsette arbeidet.

Slik uttrykte Ben Offerbeek fra Narvik Karateklubb seg etter at han ble utropt til årets Sprellemann av Narvik Studentersamfunn.

Gode kandidater

Offerbeek var i utgangspunktet en av 10 foreslåtte kandidater til prisen som årlig deles ut til personer,- lag,- eller foreninger som har gjort – og gjør en særlig fortjenstfull innsats for barn og unge i Narvik. Av de 10 kandidatene var tre nominert til en slags finale.

Utenom vinneren var det ballettpedagog Marina Tarasova for hennes iherdige og mangeårige engasjement gjennom danseundervisningen i Narvik kulturskole. Et engasjement som både har, og fortsetter å forme mange dyktige balletdansere.

Den tredje i finalen var Svein Sommerseth, som var nominert for sine 45 år som brytetrener i Narvik Atletklubb. En klubb hvor han i tillegg har hatt mange andre verv opp gjennom årene og i dag sitter i styret.

– Begge de sistnevnte har også fortjent å få prisen, sier Studentersamfunnets nestleder Henry Christoffersen.

Ben Offerbeek, Marina Tarasova og Svein Sommerseth var nominert til Sprellemannsprisen 2017. Foto: Jan Erik Teigen

Bygd opp fra ingenting

Men det ble Ben Offerbeek som fikk årets statuett, og den fikk han for å ha startet-, og senere drevet Narvik Karateklubb gjennom 35 år. Fra starten i 1982 har han brukt sin fritid på å bygge klubben til det den er i dag; en aktiv og inkluderende organisasjon som trener utøvere i alle aldre- og på alle nivåer.   Offerbeek er en dyktig instruktør, og trente blant andre Tanja Henriksen frem til hennes gull i Kata Jenter Junior under Norgesmesterskapet 2015.

Men Offerbeek har også trent frem mange andre utøvere som har utmerket seg i forskjellige mesterskap på regionalt nivå.

Karate handler ikke bare om kampsport, men også om sinnsbeherskelse. Med sitt gode humør fremstår Ben som et forbilde på dette området, skriver forslagsstilleren.

– Veldig motiverende

– Jeg ble veldig overrasket da jeg ble nominert. Etter at jeg nå har fått prisen er jeg bare veldig glad og rørt. Dette er sterkt for meg, og en skikkelig motovasjon for å fortsette arbeidet mitt i klubben, sier Ben Offerbeek.