JULESTJERNE:  -Til meg?! Dette var virkelig artig, stråler Ben Offerbeek da han blir overrakt Fremovers julestjerne. Foto: Liv Marit Olaisen

Julestjerne til grepa kar

– Ben Offerbeek går inn for trenerrollen med liv og sjel, og han har VÆRT karateklubben i Narvik i mange år. Han har lagt ned utrolig mye arbeid for klubben, sier en som mener Offerbeek virkelig har gjort seg fortjent til Fremovers julestjerne.

-Til meg? Nei dette var virkelig artig stråler en glad Ben Offerbeek da han overrekkes Fremovers julestjerne. Grunnleggeren av Narvik Karateklubb har av gjort seg bemerket ­for sin store entusiasme for klubb og sport. Fra en beskjeden start, har  karate nærmest blitt en breddeidrett i Narvik. I dag har klubben 130 medlemmer og bred alderssammensetning. Nær halvparten av medlemmene er kvinner. Slik var det ikke i starten.

-Da vi begynte, hadde vi bare seks medlemmer. Jeg fikk lov til å starte fordi Torleif Johansen hadde veldig tro på at opplegget var positivt for ungdommen. Han har vært en viktig person for at klubben i det hele tatt fikk komme i gang, forteller Offerbeek

Balanse

Fortsatt er sporten forbundet med mange fordommer og ordet «kampsport» gir lett negative assosiasjoner.

-Mange om tror at kampteknikk bare handler om kampteknikk, men kampen er bare en liten del av karate. Det handler om teknikk, det mentale og det psykiske. Det er en sport for alle, både unge og gamle. De folkene som kommer kun for å slåss, slutter etter kort tid. De har ikke det som skal til for å drive med karate, forklarer Offerbeek engasjert, og forteller at klubben har medlemmer i alderen fra fem til over femti år.

-Til å begynne med var det bare gutter som ville trene. Nå har vi mange jenter, og det er veldig bra, forteller han.

Han er stolt av klubben og skryter av medlemmene, men er beskjeden på egne vegne. Samboer og medtrener Nina Jakobsen gjør en kjempeinnsats for klubben og det samme gjelder Tor Arne Jenssen og Nils Ragnar Jensen, forteller han. Han er glad for at det er flere til å fordele ansvaret.

-Til å begynne med var det bare meg. Da var det nesten bare karate det dreide seg om, og det ble for mye. Det er viktig å ha den rette balansen i livet, understreker han.

Og det er det karate handler om; å finne den rette balansen.

Spesiell julefeiring

Jula blir nok litt spesiell, tror Offerbeek. Han og familien mistet hus, hjem og alle eiendeler i romjula i fjor, da huset de bodde i brant ned.

-Vi mistet alt, og selv om vi hadde forsikringer og alt dette her, så tar det jo månedsvis å få alt i orden. Jeg tror nok at det tok oss et halvt år å komme ordentlig over den brannen, sier han stille.

I år blir det julefeiring hjemme på Elvegård.

-Vi bor der nå, og har det kjempefint. Julestjerna skal få en fin plass hjemme på Elvegård, lover Offerbeek med et stort smil.

 

Liv Marit Olaisen
Fremover

6desember2003