Medaljejentene. Fra venstre Ragni Marie Indahl Eriksen og Benedicte Solli Larsen.

Hjem med medalje fra karate-NM

To narvikinger kom hjem fra NM i karate med medaljer.

Årets NM i karate ble arrangert i Bærum Idrettspark i helgen, hvor hovedarrangøren var Mizuchi Karateklubb. Over 400 deltok.

Fem utøvere

Narvik Karateklubb stilte med fem utøvere –  Emil Utstøl (13 år), Martine Indahl Eriksen (14 år), Emilie Nilsen (15 år), Ragni Marie Indahl Eriksen (16 år) og Benedicte Solli Larsen (25 år).

NM-deltakelse skaper mye spenning og sommerfugler i magen, og dette kunne man tydelig se på Narviks utøvere denne lørdagen.

– Å kunne holde hode kaldt mens kroppen er full av adrenalin og nervøsitet er en egen kunst, sier Sensei Nina Jakobsen. Hun legger til at selv om man er coach, så blir man veldig nervøs på utøvernes vegne.

Superfinaler

Det var ekstra spenning i årets NM, ettersom det for første gang skulle streames live fra alle kampene gjennom lørdag. En superfinale er åtte finaler som tas ut fra tidligere på dagen og gjennomføres med ett showoppsett. Det er veldig stort for de som blir plukket ut til superfinale.

Alle utøverne fra Narvik Karateklubb skulle ut på matten lørdag. Men bare de yngste (under 18 år) skal konkurrere i kata (mønster), mens senior Benedicte skal konkurrere både i kata (mønster) og kumite (fight).

Emil var den første ut i kata og tapte med kun ett flagg. Dessverre fikk han ikke mulighet for å rekvalifisere seg.

Neste par ut var Martine og Emilie. Begge to er i samme klasse og dermed konkurrerte disse to samtidig. De vant begge sine første runder, men ble dessverre slått ut i andre runde.

3.plass

Ragni Marie tok seg til en fortjent 3. plass i hennes kata klasse.

– Det var veldig artig. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd, kommer det fra Ragni Marie.

Første gang i Narvik Karateklubbs sin historie skulle en senior delta i kata, og verken trenere eller Benedicte selv hadde noe forventning til at det skulle bli noen pallplassering i denne klassen, da nivået er veldig høyt.

 – Jeg blir superfornøyd hvis jeg får ett flagg i min første runde, sa  Benedicte til trenerne sine før NM. Men hun klinket ikke bare til med å vinne ett flagg i første runde, hun tok nesten rent bord og videre til runde to tok hun rent bord med 5 flagg i hennes favør. Dessverre ble hun slått ut i runde 3, men var heldig og fikk en rekvalifisering ettersom motstander som slo henne ut i 3. runde kom til finalen. Hun tok godt vare på sjansen og sikret seg tredjeplass.

I superfinale

Bare noen minutter etter at runden med kata var over, var det i fullt skift til fightingsutstyr, da Benedictes fightklasse startet like etter kataklassen. Benedicte kjempet seg til finalen. Lite visste hun og trenerne at denne finalen skulle avgjøres under superfinaleshowet senere på kvelden. Aldri før har en av Shihan Ben Offerbeek sine elever deltatt i superfinale. Og aldri før har han hatt en utøver i kata seniorklasse.

Benedicte deltok i kumite kvinner senior -68kg og er en kjent vektklasse for en av landets fremste karateutøvere, Gitte Helene Brunstad. Hun tok i 2014 sølv i VM og har lang erfaring. Det var ingen annen enn karatedronningen i Norge Benedicte skulle møte. Både Shihan Ben Offerbeek og Benedicte viste at dette ikke kom til å bli tøft. Matchen gikk som forventet, Gitte vant 10-1.

Tap

Fra lørdagens lykkerus var tre utøvere fra Narvik Karateklubb klar for fight søndag. Dessverre tapte de en etter en. Den enste som klarte å klatre seg opp på listen var Emilie Nilsen, som havnet tilslutt på en delt 5. plass. Både Emil Utstøl og Martine Indahl Eriksen tapte begge sine første kamper. Emil fikk en rekvalifisering for bronse medalje, men det var ekstrem tøff motstand i hans 12-13-års klasse.

Helgas resultat:

Benedicte Solli Larsen
2. plass i kumite kvinner senior – 68 kg
3. plass i kata kvinner senior

Ragni Marie Indahl Eriksen
3. plass i kata kvinner junior 16 – 17 år

Emilie Nilsen
5. plass i kumite kvinner kadett 14 – 15 år +54 kg

Emil Utstøl
5. plass i kumite herrer ungdom 12 – 13 år +51 kg